PittigeJaren
PittigeJarenHandinHand

Over Ons

Maartje Raaijmakers

Mijn naam is Maartje Raaijmakers. Op dit moment ben ik werkzaam als Gezondheidszorgpsycholoog (BIG) in opleiding tot Klinisch Psycholoog bij Pro Persona. Hiervoor heb ik gewerkt als Gezondheidszorgpsycholoog (BIG) bij het Ambulatorium en als Universitair Docent Ontwikkelingspsychologie bij de Universiteit Utrecht. Vanaf 2003 ben ik betrokken bij Incredible Years. Als aio ben ik onderzoek gaan doen naar de effectiviteit van de oudertraining Incredible Years in een preventief kader (voor ouders van kinderen met agressief gedrag), waarop ik in 2008 gepromoveerd ben bij de faculteit Geneeskunde van de Universiteit Utrecht. Naast mijn werkzaamheden als GZ- psycholoog bij Altrecht, ben ik onderzoek blijven doen naar het Incredible Years ouderprogramma (co-promotor van mw. P. Leijten) en bij verschillende studies betrokken geweest als trainer en supervisor in dit programma (o.a. Betere Start, ORCHIDS). Verder ben ik momenteel docent bij de Rino Groep Utrecht en geef ik regelmatig presentaties op congressen over zowel Incredible Years, alsook over externaliserende gedragsproblemen.

Marte van der Horst

Mijn naam is Marte van der Horst, momenteel werkzaam als Gezondheidszorgpsycholoog bij het UMC Utrecht (afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie) en bij de Utrechtse Psychologen en Pedagogen Praktijk. Na mijn PABO- studie ben ik Orthopedagogiek gaan studeren en heb ik deze studie in 2000 afgerond. Na mijn studie Orthopedagogiek ben ik als research-assistent gaan werken bij het onderzoek naar de effectiviteit van de Incredible Years oudertraining in Nederland (UMC Utrecht). Daarnaast heb ik zo’n 10 jaar als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt. Tevens heb ik 6 jaar als ambulant begeleider binnen het speciaal onderwijs gewerkt (cluster IV- onderwijs) en ben ik auteur van het schoolprogramma ‘Sociaal Gedrag Elke Dag! (zie www.uitgeverijpica.nl). Verder ben ik docent bij de Rino Groep Utrecht en verzorg ik daar lessen over Incredible Years, wat onderdeel uitmaakt van het blok over Cognitieve Gedragstherapie.

Onze opleiding in het Incredible Years programma

Parallel aan bovenstaande werkzaamheden hebben wij het traject doorlopen om mentor (hoofdopleider) in het Incredible Years programma in Nederland te worden. In 2003 hebben we in Seattle (USA) de workshop tot Group Leader gevolgd bij Carolyn Webster- Stratton, en daarna zijn we verder gegaan met het doorlopen van het supervisietraject door Carolyn Webster- Stratton en Caroline White (trainer in Manchester, UK). In 2004 zijn wij gecertificeerd Group Leader geworden en verder gegaan met de opleiding om supervisor (Peer Coach) te worden; dit traject hebben we in 2011 afgerond. Eind 2014 zijn we gecertificeerd als Mentor, wat in de praktijk betekent dat we hoofdopleiders van het Incredible Years programma zijn voor heel Nederland (dit houdt in dat we nieuwe Group Leaders opleiden en supervisie geven).

My Image
My Image

Webdesign: prachtpraat.nl